Follow @SStamellos

15 Μαρ 2008

ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΞΕΙ !!!

(13/3/2008)
από το www.lamiafm1.gr

Σε απόγνωση εξαιτίας της παρατεταμένης ανομβρίας έχουν περιέλθει πλέον οι καλλιεργητές στην περιοχή των Καλυβίων της Λαμίας, οι οποίοι αποφάσισαν να ζητήσουν τη βοήθεια του Θεού προκειμένου να βρέξει. Το πρωί τέλεσαν θεία λειτουργία και αρτοκλασία στον ιερό ναό του Αγ. Γεωργίου, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν περιφορά της εικόνας της Παναγίας από το μοναστήρι της Αντίνιτσας, στις αγροτικές εκτάσεις της περιοχής.

2 σχόλια:

sikam είπε...

Πρίν απο εικοσι χρόνια στο Κρανίδι Αργολίδας θυμάμε τίς εικόνες στους δρόμους τα θυμιατά και τους λίγους ειν αλήθεια πιστούς.Ειναι οι ιδιοι που εχουν κάνει σουρωτήρι απο τις γεωτρήσεις την γή μας οι ιδιοι που αδιαφορούν για τις κλιματικές αλλαγές οι ιδιοι εγωιστές συμφεροντολόγοι συντηριτικοί ανθρωποι (οχι πολίτες) που διατηρούν μια προσωπική σχέση με την εξουσία ,την ανώτερη δυνατή φανταστική εξουσία ,μπάς και την βολέψουν για τον εαυτό τους και την οικογένειά τους.Δέν θέλει ουγκα ουγκα η ζωή.Θέλει ανάλυση δράση συλλογικότητα.Το πρόβλημα της ανομβρίας και ελλειψης νερού ειναι στο ξεκίνημα του .Μήν γυρίσουμε στον Μεσαίωνα.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητ sikam είναι ακριβώς όπως τα λες. Αν αναρτήθηκε στο blog είναι για να αποτελέσει μια αφορμή για σχόλια και σκέψεις βαθύτερες. Εκτός από την υποκρισία, το θεοκρατισμό και τα υπόλοιπα, δείχνει και μια τραγική πραγαμτικότητα. Αρχές Μαρτίου και πρέπει να ποτίσουν με γεωτρήσεις οι αγρότες της συμβατικής γεωργίας του κάμπου του Σπερχειού... Αυτή είναι η προοπτική;; Θα υπάρξει κίνημα ικανό να περιορίσει τα πράγματα;