Follow @SStamellos

22 Αυγ 2010

Τα σκουπίδια στο Θεολόγο της Μαλεσίνας...

Οι πυρκαγιές στο μεγάλο μέρος τους έχουν ως πρώτη «εστία» την αδιαφορία και την έχθρα πολλές φορές απέναντι στο περιβάλλον. Έχουμε φθάσει δυστυχώς οι πολίτες αυτής της χώρας να θεωρούμε «περιβάλλον» άξιο για φροντίδα μονάχα το σπίτι μας και το πολύ την αυλή μας, και ό,τι άλλο, ας «πάει να καεί». Για παράδειγμα, αυτές όλες οι σακούλες, που βλέπουμε δεξιά και αριστερά στους δρόμους, στις ρεματιές και στις στροφές, κάποιοι τις ρίχνουν. Έ, η απόσταση ανάμεσα στις πλαστικές σακούλες των σκουπιδιών στις ρεματιές ως τις πυρκαγιές στο δάσος, άμα το καλοσκεφτούμε, είναι ελάχιστη.

Της φωτιάς στο Θεολόγο προηγήθηκαν καταγγελίες για σκουπίδια και αδιαφορία των υπευθύνων.
Τις φωτογραφίες αυτές μας τις έστειλε φίλος από την περιοχή του Θεολόγου της Μαλεσίνας. Είναι σκουπίδια στον παραλιακό δρόμο, απέναντι απο την παλαιά Ντίσκο, όπου βρίσκονταν έτσι 15 μέρες μεταξύ των οποίων και οι χρονιάρες μέρες του 15αύγουστου. Παρά τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα στο Δήμο, ουδείς συγκινήθηκε να τα μαζέψει. Τα μάζεψαν μόνο, αφού τους απείλησαν με τη δημοσίευση των φωτογραφιών στα ΜΜΕ.
Εδώ συνεχιζουν οι ιδιοκτητες βυτιοφορων να ριχνουν τα βοθρολυματα στο δασος για να μην πηγαινουν και πληρωνουν στο βιολογικό...Λίγο πιο κει ξεκίνησε η φωτιά.
Μια σκουριασμένη σκάλα καταμεσίς του Κόλπου μπροστά από το Γαιδουρονήσι χωρίς φωτισμό ή σήμανση από το Λιμεναρχείο Αταλάντης, να πέσει πάνω της καίκι ή βάρκα κανενός κακομοίρη και να πάει στον πάτο............

Δεν υπάρχουν σχόλια: