Follow @SStamellos

28 Ιαν 2011

Από ...ατύχημα μαύρισε η τάφρος Τ3 στο Αυλάκι Στυλίδας και ο Μαλιακός


Μαύρο νερό στο Αυλάκι της Στυλίδας
(από το ρεπορτάζ της τηλεόρασης του STAR)

Αναστάτωση σε αλιείς, καλλιεργητές και κατοίκους της Στυλίδας προκάλεσε το γεγονός ότι ύποπτο μαύρο νερό αγνώστου προελεύσεως κυλούσε από νωρίς το πρωί σε αυλάκι δίπλα σε εργοστάσιο της περιοχής.

Τα πνεύματα ηρέμησε η παρέμβαση του δημάρχου Στυλίδας Απόστολου Γκλέτσου ο οποίος συναντήθηκε με τη διοίκηση του εργοστασίου και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι το περιστατικό δεν θα επαναληφθεί αφού επρόκειτο για τυχαίο περιστατικό και σε ατύχημα.

Δικό μας σχόλιο: Ανάλογα "ατυχήματα" που ήρθαν στη δημοσιότητα στο παρελθόν, έφεραν ως κατηγορούμενο το μέλος της Γραμματείας του ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS Στέφανο Σταμέλλο "για δυσφήμιση ανώνυμης εταιρείας άρθρο 364 του ΠΚ". Ο γάτος στα κεραμίδια λοιπόν... με την ανοχή των ελεγκτικών μηχανισμών. Ελπίζουμε μόνο στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, που πραγματικά κάνουν το καθήκον τους

διαβάστε περισσότερα...

18 Ιαν 2011

Συνέλευση της Κίνησης Πολιτών ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS 26 Ιανουαρίου


“ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS”
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
maliakos-sos@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου και ώρα 7μμ θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή Συνέλευση της Κίνησης Πολιτών “ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS”

Η Συνέλευση θα γίνει στην αίθουσα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Στυλίδας, στη Στυλίδα

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνέλευση είναι
- Η εκτίμηση της μέχρι τώρα πορείας της Κίνησης
- Η εκτίμηση των εξελίξεων και των μέτρων που έχουν ληφθεί από τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες σε σχέση με την προστασία του Μαλιακού
- Προγραμματισμός δραστηριοτήτων της Κίνησης για το επόμενο 3μηνο

Η Γραμματεία της ΣΕ
Μαρκατσέλης Ευάγγελος Στυλίδα 6974472485 begin_of_the_skype_highlighting              6974472485      end_of_the_skype_highlighting
Παπαλέξη Ιουλιέττα Μαρίνι Στυλίδας 6939047462
Πολύμερος Χρήστος Καραβόμυλος 6976562635
Σταμέλλος Στέφανος Λαμία 6977261256
Τραχανάς Κώστας Άγιος Κωνσταντίνος 6972371886 διαβάστε περισσότερα...

11 Ιαν 2011

Η κατανάλωση ενέργειας στη Φθιώτιδα και στην Περιφέρεια

  Στατιστικά κατανάλωσης ενέργειας 
από την Ελληνική Στατιστική Αρχή
Συνημμένα δείτε δύο πίνακες που αφορούν στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας (σε χιλιάδες kwh) 1) στην Περιφέρεια Στερεάς κατά Περιφ Ενότητα (Νομό) και 2) στην Περιφ Ενότητα (Νομό) Φθιώτιδας, κατά κατηγορία (οικιακή, εμπορική, βιομηχανική, γεωργική, δημόσιο, φωτισμός δρόμων) και ποσοστό επί του συνόλου.
Είναι επεξεργασία των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής:

Σε ό,τι αφορά στη Φθιώτιδα, με μια ματιά μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι η βιομηχανία καταναλώνει περίπου τα 2/3 της καταναλισκόμενης ενέργειας.
Επίσης φαίνεται η μείωση της κατανάλωσης στον τομέα της βιομηχανίας τα τελευταία χρόνια, που είναι αποτέλεσμα της αποβιομηχάνισης του Νομού με το κλείσιμο σημαντικών μονάδων, όπως το SOULIS

Σε ό,τι αφορά στην Περιφέρεια, περίπου τη μισή κατανάλωση την έχει η Βοιωτία, λόγω της Βιομηχανικής Περιοχής που φιλοξενεί.

Ένα πρόχειρο συμπέρασμα είναι το πόσο δύσκολο είναι να επηρεαστεί η μείωση της κατανάλωσης (ή της σπατάλης) της ενέργειας με προσπάθειες στον οικιακό ή στον δημόσιο τομέα. Αντίθετα οι προσπάθειες πρέπει να κατευθύνονται στην ενεργοβόρα βιομηχανία (πχ ΛΑΡΚΟ) με τον μηχανολογικό εκσυγχρονισμό ή αντικατάσταση ενεργοβόρων τμημάτων.

Επίσης τα στοιχεία δείχνουν το πού πάει η “Πτολεμαίδα” και η “Μεγαλόπολη” …

Καλό θα ήταν αν είχαμε και την παραγωγή ανά κατηγορία και ανά Περιφ. Ενότητα για να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε τον επιμερισμό του στόχου του 20-20-20, (μείωση σπατάλης – μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου – παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ) Σήμερα σε ό,τι αφορά στην παραγωγή γενικά (μίγμα καυσίμου για όλη τη χώρα) η ΔΕΗ δίνει τα εξής στοιχεία:

Λιγνιτική παραγωγή  : 47,34%     Πετρελαϊκή       : 8,58 %
Φυσικού αερίου        : 17,67%      Υδροηλεκτρική :10,64%
ΑΠΕ                           : 6,44%        Διασυνδέσεις   : 9,34%

Στέφανος Σταμέλλος
http://www.e-ecology.gr
διαβάστε περισσότερα...