Follow @SStamellos

4 Ιουν 2008

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ:
5 Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Η ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ


4.06.08
Με την ευκαιρία και αυτής της “επετείου” πολλοί είναι αυτοί που θα ανακοινώσουν με έμφαση τις προθέσεις τους και τις όψιμες ευαισθησίες τους για το περιβάλλον. Είμαστε σίγουροι ότι ο ρόλος μας των γενικώς οικολογούντων εκλείπει πλέον. Έτσι είναι πια καιρός να πανηγυρίσουμε τη νίκη και ταυτόχρονα να προχωρήσουμε στην ενασχόλησή μας με πράγματα ευχάριστα για όλους, μακριά από τις άχαρες εκείνες καταγγελίες για παραλείψεις, σκόπιμες αδιαφορίες, παρανομίες και άλλες τετριμμένες πια έννοιες, που προκαλούν την δίκαιη οργή των “καθολικά ασκούντων με χρηστό τρόπο την εξουσία και διοίκηση” σε ό,τι αφορά το περιβάλλον…

Όσο κι αν θέλουμε να αστειευτούμε, δεν μας βγαίνει. Γιατί και η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος βρίσκει το Νομό μας με σοβαρές περιβαλλοντικές πληγές και προβλήματα. Γιατί η διαχείριση των νερών και η ρύπανση του Σπερχειού και του Μαλιακού, τα μεταλλεία στην Οίτη, η ΛΑΡΚΟ και το εργοστάσιο λιθάνθρακα στη Λάρυμνα και η λαθεμένη ενεργειακή πολιτική, η κατάσταση του Β Ευβοϊκού, τα μεγάλα οδικά έργα, η διαχείριση των σκουπιδιών και οι παράνομες χωματερές, η παράνομη λειτουργία των λατομείων και η ανεξέλεγκτη κατάσταση των “δανειοθαλάμων”, οι προστατευόμενες περιοχές και η μη λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης, ο χωροταξικός σχεδιασμός και η μεγάλη τουριστική επένδυση στον Έξαρχο της Αταλάντης, είναι πληγές που “αιμορραγούν”.

Η Λαμία, πόλη πρότυπο τσιμεντούπολης, μια από τις πιο ζεστές πόλεις της Ελλάδας, με τα προβλήματα των ελεύθερων χώρων, του πρασίνου, της βιώσιμης κινητικότητας, της ηχορύπανσης, του Ξηριά, είναι στο κέντρο αυτών των “πληγών”.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής. Για να γίνει η οικολογία κυρίαρχη ιδεολογία της κοινωνίας, σήμερα και πάντα. Να συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι είμαστε μεν μέρος του προβλήματος, αλλά είμαστε και μέρος της λύσης, αν το θελήσουμε. Αρκεί να ξεφύγουμε από την "αδράνεια του καναπέ" και να γίνουμε υπεύθυνοι ενεργοί πολίτες

“Θεωρώ ότι το περιβάλλον θα έπρεπε να ανήκει στην κατηγορία της εθνικής μας ασφάλειας. Η υπεράσπιση των φυσικών μας πόρων είναι το ίδιο σημαντική με την άμυνά μας από εξωτερικούς κινδύνους. Αλλιώς τι μένει να υπερασπιστείς;” Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ηθοποιός (από το “E” της Ελευθεροτυπίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: